![Ocvrte miške, recept: Primož Dolničar iz knjige Z vrta na mizo](/sites/www.mladinska.com/files/styles/2000x1200_hero_velika/public/images/ocvrte-miske.jpg?h=9f77744c&itok=lct3QEZs)
Ocvrte pustne miške
Posladkajte se s tipično pustno sladico – ocvrtimi miškami.
Za najbolj norčavi čas v letu pripravite tipično pustno sladico - slastne ocvrte miške.
Recept priljubljenega televizijskega kuharja Primoža Dolničarja najdete v njegovi knjigi Z vrta na mizo, ki je polna tradicionalnih slovenskih dobrot.
![Primož Dolničar: recept za ocvrte miške](/sites/www.mladinska.com/files/styles/795x520_zgodbe_vsebina/public/images/ocvrte-miske_795.jpg?itok=nw8iN_sI)
1/2 kg skute
4 jajca
4 žlice sladkorja
malo naribane limonine
lupinice
250 ml mleka
1/2 kg moke
1 zavitek pecilnega praška
sladkor v prahu
oljčno olje
Skuto pretlačimo in penasto umešamo z jajci, sladkorjem in limonino lupinico. Po žlicah dodajamo mleko in presejano moko s pecilnim praškom, da nastane testo. Segrejemo oljčno olje, naj ne bo prevroče.
Testo zajemamo z žlico in ga polagamo v olje. Miške pazljivo ocvremo. Pazimo, da jih ocvremo ravno prav. Preden jih s penovko poberemo iz olja, eno miško preverimo, ali je dovolj pečena.
Še vroče ocvrte miške povaljamo v sladkorju v prahu ali pa jih z njim potresemo.
![](/sites/www.mladinska.com/files/styles/165x234_book/public/images/Z-vrta-na-mizo_Primoz-Dolnicar.jpg?itok=zYJt77uL)
Obilo receptov in idej za dobrote iz domače zelenjave in sadja ter najrazličnejših kosov mesa.